Escalabilitat i alta disponibilitat del servei per a un festival de música com el Sónar

Advanced Music Festival, productora del famós festival de música electrònica Sónar, ens va encarregar un projecte de hosting web amb necessitats d’escalabilitat, estabilitat i seguretat. Buscaven una solució que garantís la disponibilitat, protecció web i rendiment.

Una mica de història

El Sónar és un festival europeu pioner que compta amb moltes edicions a Barcelona (des de 1994) i és famós pel seu format únic i programa musical que mostra les últimes tendències en dansa, electrònica i tecnologia, i la transformació digital de les indústries culturals involucrades.

Repte

El hosting web pel Sónar havia d’assegurar la disponibilitat mitjançant plataformes redundades i escalables, amb la màxima seguretat contra atacs de denegació de servei i altres vulnerabilitats i mantenint sempre el rendiment amb l’acceleració web i distribució de contingut òptima.

Les necessitats que l’Advanced Music ens va transmetre van ser:

  1. Disponibilitat durant el 99,95% del temps. Tots els continguts han d’estar sempre actius durant tot el temps.
  2. Havia de ser una plataforma ràpida i capaç de suportar pics de visites molt elevats concentrats en el període que es produeix el festival, ja que hi hauria streaming d’actuacions i conferències, tweets d’artistes, aparicions en anuncis de televisió, etc. que tindrien un impacte directe en el nombre de visites del website.
  3. S’hauria de poder disminuir o augmentar els recursos de computació en base a la celebració dels festivals.
  4. La plataforma havia d’estar preparada per a allotjar gran quantitat de vídeos i àudios sense que es ressentís la seva càrrega.

Estratègia

La nostra estratègia era senzilla: cobrir cadascuna de les demandes amb els nostres serveis de plataforma cloud públic:

  • Plataforma distribuïda en diverses instàncies, sobre la base de diferents tipus de continguts: estàtics, dinàmics, etc. I estar 100% disponible.
  • Computació basada en instàncies amb possibilitat de creixement i decreixement a demanda. Escalabilitat que necessitaven segons el període anual.
  • Ampliació de banda sense limitacions. Rapidesa de càrrega per a tots els continguts que es disposen en el seu website.

Resultats

La plataforma suporta pics superiors a 100 Mbps d’amplada de banda i milers de visitants assegurant la disponibilitat i la càrrega de dades en qualsevol cas.

L’Advanced Music augmenta els recursos a demanda en base al seu calendari anual de festivals.

L’Advanced Music confia el seu projecte web a Ilimit des de 2013. A més de  l’alta disponibilitat i l’escalabilitat del servei Cloud, compten amb el suport d’un equip professional, proactiu i pròxim. I no ho diem nosaltres:

Webmaster Advanced Music
"Ilimit ens proporciona un servei de Cloud d'alta disponibilitat i escalabilitat, que respon amb eficiència als diferents festivals que realitzem al llarg de l'any. Valorem molt positivament la proactivitat, professionalitat i proximitat del seu equip."

Projectes relacionats

Caso de Éxito: Avuxi

Avuxi

Veure'n més

Jané

Veure'n més
Caso Éxito: FIAC es una escuela de idiomas

FIAC Idiomes

Veure'n més

Fem un cafè?

Quedem per parlar i t'ajudarem en tot el que necessitis.
 Contacta